Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Након пређених 24.000 километара по целом свету и више од 150 земаља света у Србију је данас из правца Бугарске “ушла” Трка мира. Она се у Србији завршава, а у Пироту је у дворишту ОШ”Вук Караџић” приређен дочек за петнаестак учесника трке – ултрамаратонаца из Србије, Енглеске и Мађарске.
Бакљу коју је у Србију унео председник трке мира за Србију, Предраг Кнежевић, а у Пироту је бакљу Кнежевић предао малишанима из школе “Вук Караџић”, који су имали прилику да на кратко учествују у трци, али и држе бакљу.
- Ова бакља је у током годину дана прошла кроз 150 земаља света. Наша земља је добила ту част да се ове године “Трка мира” завршава управо у Србији, а Пирот је након Димитровграда друга општина кроз коју пролази бакља мира. Ову бакљу су држали милиони људи и у њу уткали своје жеље за мир – казао је Кнежевић, и додао да ову трку подржава Народна скупштина, Олимпијски комитет и Министарство омладине и спорта.


- На овај начин наша земља показује свету да је за мир и толеранцију-додао је Кнежевић.
Један од учесника трке Николас Јаковић, из Велике Британије каже да учествује у Трци мира још од 1995.године.
- За мене је ово врло важно. Верујем да је мир оно што нас све повезује. Верујем да је бакља симбол мира и да свако може да је држи и на тај начин шаље поруку мира – изјавио је Јаковић.
Бакљу је симболично у име општине, примио заменик председника Скупштине општине Пирот, Александар З. Ћирић.
- Ову бакљу мира преносим даље како би пренели свима јасну поруку да желимо мир и да је мир наша будућност – казао је Ћирић.
Трка мира је наставила свој пут преко Беле Паланке и Нишке бање, до свог коначног одредишта – Београда, 8.октобра када се трка завршава.

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine