Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је одржана седница Градског већа. На дневном реду било је тридесетак тема. Једна од најважнијих била је ребаланс буџета, разматрање Одлуке о оснивању буџетског Фонда за енергетску ефикасност града, План капиталних инвестиција за период 2017–2021. године, програм коришћења средстава Фонда за развој пољопривреде као и низ тема из скупштинског живота и градске проблематике.


Градоначелник Владан Васић по завршетку седнице изјавио је да је до измене буџета дошло због тога што постоји вишак средстава и одборницима је достављен план како да се он употреби, затим део наменских средстава и део обавеза који се преноси у ову годину. Када се саберу средства која су у овој години планирана и у ребалансу на располагању је 400 милиона динара за инвестиције.
На седници је разматран и коначан нацрт Уговора о јавно-приватном партнерству којим је предвидјена замена постојећих котлова на лож уље котловима на био масу у појединим школама у Пироту. Градоначелник Васић сматра да је јавно-приватно партнерство од великог значаја с обзиром да се на такав начин ефикасно решавају одредјени послови.
Закон о становању и најважније одреднице Закона неопходно је што више приближити широј јавности сматра Васић, а данас су већници усвојили предлог Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама.
За помоћ болесној деци и за вантелесну оплодњу издвојено је четири милиона динара, истакао је Васић. Он сматра да ће овим средствима моћи да изадју у сусрет онима којима је помоћ најпотребнија.
Седница Скупштине града заказана је за петак од 9 часова.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine