Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић, изјавила је да неће бити линеарног смањивања броја запослених у државној управи и локалним самоуправама, а да ће у појединим општинама бити дозвољено запошљавање.
Она је објаснила да је линеарно смањивање из 2015. године довело до тога да поједине општине имају испод оптималног броја запослених, те да ће због тога њима бити омогућено ново запошљавање.


Како је Брнабић додала, има и оних самоуправа у којима је превелик број запослених чак и двоструко изнад максималног броја и у којима ће оптимизација бити спроведена постепено до 2020. године.
Као пример локалних самоуправа које имају испод оптималног минимума запослене, а добро раде навела Пирот и Параћин, док је у оне са превеликим бројем запослених уврстила Смедеревску Паланку и Прокупље.
Брнабић је казала да ће Министарство заједно са генералним Секретаријатом Владе Србије започети заједнички процес консултација са локалном самоуправама и органима државне управе о броју запослених.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine