Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пирот је једини град у Србији који спроводи Локални план акције за децу, а у склопу Националне стратегије за децу Републике Србије. Иако је реч о документу који је донела држава и чију реализацију би требало да буду укључене све општине и градови, једино Град Пирот годинама успешно реализује ову стратегију, казао је данас на свечаности уручивања нових уговора из овог програма, градоначелник Владан Васић.

- У периоду од 2006. до данас, подржали смо преко 200 пројеката којима је било обухваћено на хиљаде деце. Издвојили смо преко 20 милиона динара. Пирот је по том питању пример добре праксе у Србији, казао је градоначелник Васић.
Милица Голубовић је изјавила да је комисија имала јако тежак задатак да одлучи који ће пројекти бити одобрени.
– Од укупно 38 пројеката који су пристигли, 27 је финансијски подржано, а приоритет за доделу средстава имали су пројекти чији су циљеви одговарали циљевима зацртаним у документу ЛПА и чијом реализацијом може да се прати напредак индикатора који стоје у самом документу. Такође, комисија је имала у виду и објективност у планираном утрошку средстава, па су на појединим местима кориговани износи, а у складу са тим реализатори пројекта ће прилагодити планиране активности – изјавила је Милица Голубовић.

– Ово је 12. година како се потписују уговори о финансирању пројеката средствима из буџета Града. На расписаном јавном конкурси ове године конурисало је 38 пројеката, а средства за финанцирање пројеката износе 2,5 милиона динара – изјавила је Надица Адамовић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine