Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је на конференцији за новинаре казао да ће Градска управа у наредном периоду захваљујући одличној сарадњи са Владом Србије реализовати три важна пројекта чија је вредност преко 70 милиона динара. Пројекти се реализују кроз партнерство Града и различитих министарстава Владе.


- Добили смо одлуке Министарства привреде о пројектима који ће се заједнички реализовати са Градом Пиротом. Један од пројеката ће се реализовати и са општином Књажевац. Реч је о изради стратешког плана и генералног пројекта пута од села Мирковци ка Јабучком равништу. Учешће министарства је око 9.5 милиона динара, одређен је извођач радова и ја мислим да је ово добар наговештај да ће овај важан пут бити саграђен. Има ту још доста посла, јер следе идејни пројекат, главни пројекат, решавање имовинских односа и изградња, али сама чињеница да је Министарство подржало овај пројекат охрабрује-казао је Васић.

Други пројекат јесте уређење дворишта ОШ “Душан Радовић”.

- Укупно је негде око 31 милион са ПДВ-ом, учешће Града је више од 50 посто, а трећи пројекат је уређење парковске површине Доњег града на тврђави Кале. Вредност пројекта је око 35 милиона динара са ПДВ-ом, а учешће Министарства је око 14 милиона динара-казао је Васић.

Он је додао да је објављен нови позив Министарства за пројекте локалних самоуправа и да ће се Град Пирот на тај конкурс јавити са новим пројектима попут изградње нове Индустријске зоне на локацији Стрелиште и другим важним пројектима.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine