Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пирот је увек био у врху по брзини издавања грађевинских дозвола и по градњи, каже Зоран Крстић, начелник Одељења за урабизам и стамбено комуналну делатност. Откад је донето ново законско решење сви рокови се максимално поштују, истиче Крстић и додаје да је од 1. јануара 2016. године поднето 97 захтева за издавање грађевинских дозвола, а 69 је издато и да је поднето 155 захтева за одобрења, што је краћи поступак добијања дозволе, а издато је 116.


Садашња процедура подношења захтева и издавања грађевинских дозвола је много једноставнија него што је то био случај раније, нагласио је Крстић.
Када је у питању озакоњење објеката Зоран Крстић каже да је процес продужен и на томе ће се радити у наредне три године. Попис је у граду завршен и остало је још мало посла у неким селима.
Крстић је истакао да овим Законом о озакоњењу објеката није интенција да се објекти руше већ да се уђе у поступак озакоњења и нема разлога да грађани брину због тога. Новим законом је већ озакоњено око 200 раније нелегално изграђених објеката.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine