Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Једно од новинарских питања упућених предсенику Републике Србије, Александру Вучићу, након обиласка радова у пиротским школама, било је и питање везано за стање у Тигру а.д., али и у вези продаје Аха Муре Први мај. У вези оба проблема председник Вучић је разговарао са градоначелником Васићем, који га је детаљније упознао са проблемима.


- Најважније је да нам повериоци не направе проблем, да не иду у наплату својих потраживања, рекао је председник Вучић новинарима и објаснио да треба времена да бисмо направили могућност и шансу да Тигар оздрави, да се прође кроз унапред припремљен план реорганизације..

Он је објаснио да је реч о једној врсти предстечајног поступка “у којем се има последња шанса да се извуче предузеће”. Ово јесте последња шанса, ми се боримо да помогнемо колико можемо, истакао је председник.

Он каже да ће завршетак ауто-пута за Пирот значити бољитак и долазак још инвеститора.
Говорећи о предузећу АХА Мура, Први мај Пирот, председник Вучић је рекао да је ту реч о продаји имовине, што је, каже, нешто сасвим друго од продаје капитала.

– Видећемо са градоначелником шта је најбоље решење. Разговараћемо о томе и да видимо шта је идеја стечајног управника. Не верујем да је имао злу намеру. И преко продаје имовине понекада можете да добијете више, него што можете да очекујете. Ако постоји било каква шанса за продају капитала, то је увек боље него продаја имовине, рекао је Вучић.

Градоначелник Пирота, Владан Васић је рекао да за то предузеће постоји купац, а то је Слободна зона Пирот, те да има и пет, шест предузећа који хоће да закупе халу и одмах запосле раднике.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine