Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот је један од ретких градова који слуша глас народа, казао је данас новинарима заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић на Конференцији месних заједница Града Пирота. Овакав вид конференције која је права прилика да се градске власти упознају директно на састанку са представницима свих месних заједница, са свим проблемима који тиште грађане.


- Ми имамо припрему буџета за наредну годину па ће нам овакве информације свакако бити од значаја да би знали где је приоритет да се одређени радови заврше, а права прилика је да се то чује од председника месних заједница. Град Пирот издваја велика средства за Месне заједнице. Осим 11 милиона динара који се директно издвајају за рад Месних заједница, ту је и Фонд за пољопривреду, затим асфалтирање путева преко Јавног предузећа за планирање и изградњу. Пуно тога је урађено на селу, као и у граду, али ћемо покушати да обезбедимо што више средстава како би свако село имало асфалт али и да имамо асфалт до сваке куће у граду. Пуно тога смо урадили, остало је наравно нешто и незавршено али је то занемарљиво. Ипак, ми ћемо се трудити да све што смо обећали и испунимо до краја нашег мандата-казао је заменик градоначелника Панајотовић.
Помоћник градоначелника Милан Петровић, ресорно задужен за рад месних заједница казао је да се показало да је организовање овакве конференција прави потез па је идеја да се сваке године организује Конференција како би се што више приближили проблеми грађана функционерима Градске управе и директорима јавних предузећа.

- Ово је једна од бољих прилика да чујемо какве проблеме имају мештани села како би се решили. Реч је у главном о проблемима који се тичу инфраструктуре, санације путева, али и за друге сфере друштвеног живота, почев од културе, спорта и других сегмената. На основу овогодишње конференције правићемо резиме и планове за наредну годину-казао је Петровић.

Председник МЗ Покровеник Славољуб Костадиновић казао је да је задовољан сарадњом са локалном самоуправом која је обезбедила цеви дужине три километара за сеоски водовод. Ова месна заједница има амбициозне планове попут сређивања просторија за рад сеоске амбуланте, која је у доста лошем стању, али и проблеме попут непостојања асфалтног приступног пута до села, истакао је Костадиновић и додао да се нада да ће се наредне године наћи средстава за асфалтирање пута до села.

Томислав Панчић, председник МЗ Темска казао је да је организовање овакве конференције одлична идеја, а сличног догађаја нема у Србији.

- Колко ја знам нигде у Србији се не организује овакав скуп, Пирот је једини град који на овакав начин исказује бригу за проблеме мештана. То је и јединствена прилика да сви чујемо какве проблеме имају мештани свих села у нашем крају, а са циљем да се крене у решавање проблема по приоритетима, казао је Панчић.

Будимир Коцић, из МЗ Ореовица казао је да је највећи проблем ове месне заједнице стари мост на путу ка селу који је у веома лошем стању и могао да би да се уруши.

- Прошле године су искрпљене ударне рупе па је у плану да се пут пресвуче асфалтом. Надамо се да ће се то десити, а оно што је велика шанса за наше село јесу налазишта врхунског камена, који се примера ради користио за изградњу кеја поред Нишаве у центру Ниша. Апеловаћемо да се нађе начин да се активирају ова налазишта да се то огромно природно богатство експлоатише како би се оживао овај крај и обезбедио посао за људе у селу Ореовица, али и околним селима, с обзиром да је реч о веома богатим налазиштима камена и кварца врхунског квалитета.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine