Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Национална алијанса за локални развој НАЛЕД, све познатија као влада у сенци, прославила је јуче свој 10. рођендан са двоје својих министара и још неколико стотина гостију, пише Блиц на свом сајту.Као члан Управног одбора НАЛЕД-а свечаној церемонији на Белом двору присуствовао је и градоначелник Пирота мр Вадан Васић.

Нова министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, која је до јуче била председница УО НАЛЕД-а, истакла је да од своје бивше организације очекује да буде њен највећи критичар и сарадник.

– Бане (Бранислав Недимовић) и ја смо толико уиграни да можемо бити и водитељски пар. Пошто је Бане први најављен као кандидат за министра пољопривреде, премијер Вучић је схватио да нас двоје увек заједно наступамо и да се увек тако обраћамо људима, па је тако позвао и мене у Владу. Хвала ти Бане – нашалила се Брнабићева и, пошто се зачуо хеликоптер, духовито додала:

– Долази премијер.

Брнабићева је истакла да ће приоритет током њеног мандата бити наставак борбе против сиве економије, корупције и развој е-управе, односно Србије без шалтера, пише Блиц.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић у интервјуу Пиротским вестима поводом обележавања деценије постојања Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), казао је да из године у годину значај ове организације расте па НАЛЕД данас представља институцију која има кључну улогу у борби против бирократских препрека, али и побољшању пословног амбијента у општинама и градовима широм Србије.

Влада Србије поверила је НАЛЕД-у важне послове попут увођења електронских дозвола, затим борбу против сиве економије и друге важне активности. Васићу је ово други мандат у УО поменуте организације.
У прилогу Телевизије Пирот погледајте и атмосферу са овог догађаја, као и изјаве Виолете Јовановић, извршне директорке НАЛЕД-а, Ане Брнабић, министарке у Влади РС,  министра Бранислава Недимовића, амбасадора САД, Кајл Ската, као и градоначелника Пирота Владана Васића.

Прилог ТВ Пирот можете погледати овде.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine