Сертификована општина са повољним пословним окружењем

После одлуке одборника СО Пирот о репрограмирању неизмиреног дуга за грејање, у Топлани су кренули у реализацију.

Радован Николић, директор ЈП Топлана каже да су корисници почели да долазе, да је одзив добар, с обзиром да је репрограм у ратама од три до 24 месеца.

- Прва реаговања су добра. Уколико корисник измири дуг, може да рачуна на отпуст камате. Ова одлука је донета на основу добрих резултата прошле сезоне када је 278 корисника потписало репрограм вредан 25 милиона динара. Дакле, 65% корисника је измирило обавезе, каже Николић.

Друга актуелна активност Топлане односи се на прикључење калориметара, што је код корисника грејања наишло на велико интересовање.

- Сада сваки наш корисник може да утиче, најпре на температуру у свом стану, а затим и да уштеди новац, али и енергију. До сада су се губили киловати што није одговарало ни корсницима, али ни Топлани. Када се калориметри поставе у свим објектима које греје Топлана, биће то значајан добитак за обе стране. Уз све то, да не заборавимо, трошиће се мање енергије, а све то допринеће и чистијој средини у којој ћемо живети, каже Радован Николић.

У Топлани ових дана настоје да обезбеде што веће количине мазута, како би грејна сезона почела благовремено. Николић каже да су прве количине мазута већ допремљене:

Наш добављач АД Нафта нам је већ послао 7 од 10 цистерни које смо платили. То је 250 тона, што ће бити довољно до краја октобра. Током овог месеца обезбедићемо 350.400 тона мазута које ће бити довољне за новембар. Остале обавезе измирујемо. Сервисирамо редовно дуг према Робним резервама који је у 6о рата. Платили смо све обавезе за утрошену електричну енергију, као и дуг који смо имали према превознику ,,Милетић комерц,,.

Ових дана актуелан је проблем вишка радника у јавним предузећима. Николић каже да Топлана нема вишка радника, шта више, с обзиром на приоширење капацитета и улагања, биће неопходно упошљавати нове раднике. То медјутим, за сада није могуће.

Тренутно у Топлани  запошљена су 44 радника. Према нормативу који се рачуна на основу инсталисане снаге, која код нас износи 50 мегавата, могли бисмо да имамо свих 50 радника. Ја сам у Топлани 10 година. Када сам дошао било је запошљено 39, а сада само 9 више. Дакле, што се тиче броја запослених, немамо вишак радне санег, каже Николић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine