Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У понедељак, 20. фебруара 2017. године у 11 часова у свечаној сали Градске управе Пирот, биде одржана прва презентација другог круга конкурса за подршку развоју микро и малих бизниса, у оквиру пројекта, који заједно реализују Град Пирот и Хелп. Презентације су отворене за јавност и позивају се сва заинтересована лица да присуствују.


У понедељак, 20. фебруара 2017. године, у 11 часова у свечаној сали Градске управе Пирот, биде одржана прва Хелп презентација у оквиру другог круга информативне кампање заједничког пројекта "Подршка развоју микро бизниса у Србији ИИ". Презентације де бити одржане од 20. до 27. фебруара према следедем распореду:
 - понедељак, 20. фебруар 2017. год. у 11 часова
 - среда, 22. фебруар 2017. године у 11 и у 13 часова
 - петак, 24. фебруар 2017. године у 11 и у 13 часова
 - понедељак, 27. фебруар 2017. године у 11 часова.
Све презентације де бити одржане у свечаној сали Градске управе Пирот, ул. Српских владара 82. Заинтересованим лицима за покретање и/или проширивање пословних делатности, на расплагању су грантови у опреми просечне вредности 2.400,00 евра, пословне и стручне обуке у складу са потребама корисника, умрежавање и менторинг у току трајања пројекта. Обавезе корисника који потпишу уговор о донацији су финансијско учешде у износу од 20 одсто од вредности опреме, 8 часова рада у корист локалне заједнице, регистрација делатности у складу са законодавством Републике Србије и/или додатно запошљавање једног радника, као и похађање пословних обука организованих од стране Хелп-а у оквиру пројекта. О пројекту "Микро бизниси": Пројекат "Подршка развоју микро бизниса у Србији ИИ" Хелп реализује уз помод Немачке владе и циљних градова Пирот и Зајечар, односно установа за извршење кривичних санкција Ниш, Сремска Митровица и Ваљево и Завода за смештај одраслих Крагујевац. Пројекат укупне вредности 454.400,00 евра, у сарадњи са циљним градовима и институцијама Хелп спроводи од јуна 2016. до краја децембра 2017. године. Директни трошкови у Пироту, за најмање 30 корисника, износе 72.000,00 од чега Град суфинансира 28.800,00 евра. Хелп је у Пироту, само из немачких фондова, реализовао подршку и развој три кооперативе (пеглана кобасица, рециклажа, пчелари), 400 појединачних грантова у опреми за запошљавање, бројне стручне обуке и активности умрежавања и повезивања. Кроз Хелп-ове пројект обновљена је амбуланта Дома здравља и донирана медицинска опрема, као и амбулатно возило са медицинском опремом за хитне интервенције на терену. Поред тога, средствима Европске уније реализована је адаптација простора за привремени прихват и регистрацију избеглица у транзиту кроз Србију "4. километар".

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine