Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градски већници данас су, између осталог, усвојили и закључак који за циљ има растерећење централних градских саобраћајница, посебно од теретног саобраћаја. На овај начин повећаће се и безбедност свих учесника у саобраћају, а поменутом одлуком, о којој ће се изјаснити и одборници Градске скупштине у четвртак, биће ограничено кретање терених возила у строгом центру града и и то на возила тежине до 12 тона, чиме се омогућава несметано функционисање свих трговинских објеката која се на овакав начин снабдевају робом.

Осим ове одлуке, одборници Градске скупштине изјасниће се и о увођењу новина у начину функционисања система паркирања, односно о увођењу екстра зоне у најстрожем центру града с обзиром на уочен тренд да велики број возила у најстрожем центру града заузима паркинг место по цео дан што отежава паркирање и функционисање многих служби у граду.
Сходно поменутим закључком, предложено је увођење забране кретања, заустављања и паркирања теретних возила тежих од 12 тона и то у централној градској зони ограниченој следећим улицама: од Големог моста улицом Књаза Милоша, затим у улици Лава Толстоја, улици Стевана Сремца, улици Српских владара, улици Миливоја Манића и улици Саве Ковачевића.
Забране неће важити за возила тежа од 12 тона а која се користе за снабдевање градилишта на основу дозволе коју издаје надлежни орган за послове саобраћаја.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine