Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Менаџер хотела “Фалкенштајнер” на Јабучком равништу на Старој планини, Никола Марковић јуче је након разговора са председником општине Пирот мр Владаном Васићем казао да је недавно у овом хотелу запошљено више од двадесет младих Пироћанаца, претежно угоститељске струке, али и да је сарадња хотела са привредом и инситуцијама у нашем граду, као и са општином Пироту све боља.


Након пријема директор Марковић је  казао да је на састанку било разговора о креирању бренда Старе планине који подразумева све општине у региону.
- Надам се да ћемо врло брзо такву сарадњу и наставити. Ми смо пред зимску сезону уз помоћ Националне службе за запошљавање у Пироту запослили двадесетак радника, а у укупној сталној радној снази већина су управо Пироћанци, што и не чуди с обзиром на љубазност на коју наилазимо овде. Сарађујемо и са Млекарском школом у Пироту од које купујемо многе млечне прерађевине за наше госте - казао је Марковић.

                                                                                        


По речима председника Васића, туризам је привредна грана која развија низ пропратних привредних грана.
- Веома је важно то што имамо светску компанију из области туризма “Фалкенштајнер” у нашој непосредној околини. Већ је остварена сарадња са привредним субјектима, али мислим да та сарадња у перспективи може да буде много већа. Пирот са потенцијалима које има и на Старој планини и у самом граду може да буде занимљива туристичка дестинација поготову у спрези са “Фалкенштајнером”. Пуно туриста из Бугарске одлази у “Фалкенштајнер” и ту је наша шанса да те туристе привучемо и у наш град - казао је Васић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine