Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пиротска пеглана кобасица, произвођача Драгише Јовановића, добитник је престижног признања Најбоље из Србије на јуче завршеном избору за најбоље брендове Србије у организацији Привредне коморе Србије, Министарства туризма и трговине. Додели признања, осим произвођача награђене пиротске пеглане кобасице присуствовао је и помоћник градоначелника за пољопривреду Горан Поповић.

Помоћник градоначелника Горан Поповић казао је да је у хотелу Хилтон синоћ манифестацију “Најбоље из Србије” отворила премијерка Ана Брнабић.
Поповић: Ушли смо у процес заштите географског порекла пеглане кобасице

- Велика част је што је и један бренд из Пирота добио високо признање. На скупу су били представљене најпознатије компаније из различитих области пословања и у великој конкуренцији пиротска пеглана кобасица је поново заједно са сремским куленом доминирала и сматрам да смо ово признање добили заслужено, радом не само произвођача, већ и пре свега градске управе која подржава, а кренули смо и у поступак заштите географског порекла овог бренда-казао је Поповић.

Драгиша Јовановић, добитник награде


Директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков казао је да радује чињеница да пиротска пеглана кобасица осваја награде где год се појави.

- Ми смо и препрошле и ове године конкурисали са Сајмом пиротске пеглане кобасице. Ове године нисмо добили награду, прву награду је добио Тамбурица фест, манифестација која је имала преко 150.000 посетилаца. Ми се трудимо и стално радимо да унапредимо квалитет наше манифестације-казао је Златков и додао да се нада да ће убрзо Пирот постати једини град у Србији са три заштићена бренда, качкаваљем, ћилимом и пиротском пегланом кобасицом.
Добитник награде Драгиша Јовановић, иначе власник фирме “Хипопослови” ДОО, казао је да је пеглана кобасица по свему – најбоља из Србије.

- Наша пеглана кобасица и по начину на који се прави, изгледу, укусу, по свему је нешто што је најбоље из Србије. Људи препознају оно што је квалитетно. Велики број Пироћанаца је својим гласовима подржао, анимирао сам и пријатеље, породицу, тако да сам заиста био пресрећан када сам добио обавештење да је пиростка пеглана кобасица добила ово престижно признање-казао је новинарима Јовановић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine