Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Трагом вести коју ових дана са штурим информацијама ,,врте,, сви медији, да је отварање Затвореног базена 19. новембра, желлели смо да направимо комплетну причу о највећој инвестицији у Општини Пирот. Најпре смо пронашли фотос како су пројектанти замислили да изгледа овај капитални објекат.

 

Потом смо у нашој архиви ,,ископали,, прву вест коју смо објавили 15. септембра2009. године.
………………………………………………………………………………………………………………
    Изградња затвореног базена у Пироту      

Затворени базен у Пироту биће изграђен, а коштаће око 4,5 мил ЕУР.Уговор о изградњи затвореног базена у Пироту потписали су данас министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић, председник општине Пирот Владан Васић и представница Фонда за развој Горанка Петковић.

Базен је у оквиру програмом за подстицање грађевинске индустрије Србије, тако да ће се 80% новца бити из кредита Фонда за развој, а по 10% ће дати Влада и општина Пирот. Кредит ће по пола у наредних пет година вратити Влада и општина.

Председник Општине Пирот Владан Васић је оценио да је базен изузетно значајан за Пирот. Потписивању уговора је присуствовао и министар економије Млађан Динкић.
………………………………………………………………………………………………………………….

Од тада, прошло је више година. За неке, била је то прилика за критику, јер Базен ,,иде ,, споро, други су чак били ,,против своје деце,, говорећи да нам Базен није потребан. Било је свега!!!

Наша прва тема у разговору са Браниславом Костићем, који је у првим годинама активно учествовао  као стручњак, надзор, а потом и као део политике града, директор Дирекције, била је уствари, управо о томе. Шта је све ,,прошао базен,, у првим годинама. Смењивали су се министри, Владе, мењала се министарства.
Потом смо разговарали о карактеристикама Базена. Услови изузетни. Температура воде дозирана, 26. степени!
Кренули смо да снимимо ткзв. ,,покривалице,, медјутим и ту смо морали да питамо. Дакле, комибиновали смо, јер Бранислав Костић зна сваки детаљ, а нас је све интересовало.
Када смо изашли, коначно из простора на Базену, око нас ,,хиљаду,, нових садржаја. Свлачионице за спортисте, терертана, простори за купаче… Све то изгледа заиста уредјено, савремено, модерно. Право уживање чека Пироћанце!!!
За оно што смо видели ,,испод базена,, требало је приремити се, ући у све ,,тајне,, јер толико тога стручног, компликованог има. Прави ,,Хјустон,,!!! Бранислав Костић, медјутим, све то има у ,,малом прсту,, Соларни панели, количина воде, резервни потенцијал из Топлане. Систем са хиљаду различитих цеви, огромних посуда, електро каблова. Ма шта све не!!! Ево, уверите се. Разумећете верујем, боље од нас!!!
И ту смо заокружили данашњу причу о Затвореном базену са свим његовим  карактеристикама. Изашли смо ван да Бранислав Костић, резимира неке детаље, али и да га  питамо и оно о чему се  већ прича. Ко долази, ко отвара објекат, ко је све позван…
Пироћанци, нови дар је  Затворени базен. Родитељи, водите децу да пливају. Тамо је здравље!!! Више нећемо путовати на нишки ,,Чаир,,!!!

Доста је било! Имамо , своје!

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine