Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Beograd, 19. maj 2017. – Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Aleksandar Ružević imenovan je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a. Za prvog čoveka najvišeg rukovodećeg tela organizacije izabrao ga je novi saziv UO i u naredne četiri godine predvodiće realizaciju strateških ciljeva i prioriteta koje su izglasali članovi NALED-a na aprilskoj skupštini.

Za potpredsednike Upravnog odbora izabrani su generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević ispred privrede, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ispred lokalnih samouprava i Dragana Čukić, član Upravnog odbora ACES, kao predstavnik organizacija civilnog društva.

– Velika je čast i odgovornost stati na čelo Upravnog odbora NALED-a, najuspešnijeg poslovnog udruženja u Srbiji, koje je pokretač najvažnijih reformi u poslednjih nekoliko godina. Značajno smo doprineli unapređenju ambijenta za poslovanje i ostvarili velike rezultate poput uvođenja e-građevinskih dozvola, najboljeg plasmana na Doing business listi, usvajanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, jačanja kapaciteta opština za razvoj privrede i privlačenje investicija u pet zemalja jugoistočne Evrope. Od članova novog saziva UO i mene s pravom se očekuje da te rezultate nadmašimo – izjavio je Aleksandar Ružević nakon imenovanja. 

Prema njegovim rečima, Upravni odbor će se voditi smernicama i reformskim prioritetima koje su izabrali članovi NALED-a među kojima su suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta. Cilj je i da NALED nastavi aktivno da radi na smanjenju birokratije kroz pojednostavljivanje i modernizaciju administrativnih procedura, unapređenju uslova poslovanja na lokalu kroz realizaciju Programa certifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi, kao i na bržem razvoju elektronske uprave.

Aleksandar Ružević diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i deo je Coca-Cola tima od 1998. Karijeru je gradio vodeći timove profesionalaca na različitim tržištima, od Makedonije do Ukrajine, uvek postižući značajne rezultate i postavljajući nove granice kako u obimu poslovanja, tako i u društveno odgovornim inicijativama kompanije.

Za generalnog direktora Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora postavljen je u avgustu 2015. Član Upravnog odbora NALED-a postao je 2016. a pre toga obavljao je i funkciju predsedavajućeg NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju, čije je osnivanje pokrenula kompanija Coca-Cola.

Upravni odbor NALED-a čine pet predstavnika privrede, tri predstavnika lokalnih samouprava i jedan predstavnik organizacija civilnog društva – Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine