Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić priredio je prijem za selektora reprezentacije Srbije Svetislava Karija Pešića u Svečanoj sali Gradske uprave. Prijemu su, pored zaposlenih u Gradskoj upravi prisustvovali pirotski košarkaši, sportisti, učenici i svi koji su želeli da pozdrave košarkašku legendu. Gradonačelnik je podsetio selektora na rešenje iz 2008. kojim je zvanično proglašen za počasnog promotera Pirota i uručio mu novo izdanje njegove knjige „Moja igra moj put“ na engleskom jeziku kao i promotivni materijal i vizitkartice sa sloganom „Svi za jednog jedan za svi“.

Gradonačelnik Pirota podsetio je selektora i prisutne u Svečanoj sali na 2008. godinu kada je dogovoreno da Svetislav Kari Pešić postane počasni promoter Pirota, i u šali objasnio da je prvobitno obrazloženje rešenja bilo na 20 strana sa svim Pešićevim uspesima i rezultatima. Vasić kaže da mu je posebno drago što je selektor prihvatio ulogu promotera  Pirota i podsetio ga  na zadatke koje ima a koji se odnose na promociju grada u zemlji i inostranstvu kao i  prezentuju ekonomskih i turističkih potencijala Pirota. „Na tom rešenju koje smo potpisali su pobrojani samo neki od uspeha istaknutog selektora, jedini trener pravaka Evrope i sveta u svim FIBA kategorijama, za juniore i seniore. Jedini trener prevaka Evrope sa dve različite reprezentacije – Jugoslavije i Nemačke, jedini trener prvaka Evrope sa reprezentacijom Nemačke koja je sada postala i svetski prvak. Jedini aktuelni trener  pobednik Evrolige i još brojni uspesi. Sve su to posebni uspesikoji Karija Pešića čine posebnim čovekom i ternerom i igračem“ – rekao je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Selektor kaže da je  počastvovan što su i na ovom prijemu njegovi sugrađani došli u ovakvom broju. „Drago  mi je uvek da dođem u Pirot, ovde  provodim najbolje dane napunim se ovde nekom dobrom  energije i onda idemo dalje. Pirot je jedino mesto za koje imam osećaj da samo meni pripada“ – rekao je selektor Pešić.


Pešić  kaže da ove godine obeležava 40 godina od  kako je  postao profesionalni trener. „Uspeh koji smo sada napravili na svetskom prvenstvu je u pravo vreme za srpsku košarku i za navijače, učinio je da navijači budu ponosni na nas da se respektuju sportski rezultati. Ovo svetsko prvenstvo koje je pre mesec dana završeno je bilo jedno od najkvalitetnijih prvenstava gde sam ja učestvovao. Ne samo zbog toga što su to fantastične ekipe nego zbog toga što po prvi put krajnjui rezultat i ciljevi svih reprezentacija nisu samo bili osvajanje medalja već je ovo  prvenstvo bilo i kvalifikacija za olimpijske igre koje se sledeće godine organizuju u Evropi, što je pogotovo bilo značajno za reprezentacije iz Evrope“. Košarkaši Srbije igraće na  Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine pošto su uz Nemce jedna od dve najbolje evropske reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Do sada je poznato osam učesnika, rekao je selektor Pešić, slede kvalifikacije za preostala četiri mesta. On je podsetio da se za Olimpijske igre nisu kvalifikovale evropske ekipe od kojih se to očekivalo poput Španije, Grčke, Italije tako da će to biti jedno zahtevno prevenstvo koje će se igrati u tri grupe.

Pešić je istako da su tokom prvenstva sećali ogomnu podršku navijača i svojih Piroćanaca. On je rekao da se uvek u životu drži krilatice da ne postoje problem  već samo rešenja problema. „Mi moramo da budemo svesni koliko je naša uloga važna jer smo mi uzori tim dečacima i mladim generacijama, moramo da im pomognemo ne da rešavaju probleme nego da im objasnimo da su to novi izazovi i da se bore onoliko koliko smo se mi borili da bi postigli određene rezultate“ – poručioje selektor Svetislav Pešić.

Pešić je potpisao i poklonio prisutnima  svoju knjigu „Moja igra moj put“  a gradonačelnik je Sselektora darivao najnovijim izdanjem knjige na engleskom za koje je bila zadužena pirotska izdavačka kuća  Pi pres. Za Pešića je specijalno za ovu priliku napravljen  set vizit karti sa sloganom „Svi za jednog jedan za svi“ koje muje uručio gradonačelnik Vladan Vasić uz ostali promotivni materijal.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine