Usavršavanje prosvetnih radnika PDF Štampa El. pošta
Vesti
ponedeljak, 09 decembar 2013

U  Vrnjačkoj banji, proteklog vikenda, održan je  seminar namenjen prosvetnim radnicima kojem su prisustvovali i visoki predstavnici resornog ministarstva. Direktor Gimanazije u Pirotu, Bratislav Krstić kaže da se, pored ostalog, razgovaralo o Nacionalnoj strategiji borbe protiv korupcije za period od 2013-2018. Bilo je reči i o stalnom usavršavanju prosvetnih radnika kao i obavezama lokalne samouprave prema obrazovnim ustanovama.

-Pored upoznavanja sa Nacionalnom strategijom za borbu  protiv kourpcije, bilo je reči o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika vaspitača  i stručnih saradnika. Jedna od tema bilo je  lokalna samouprava i njene obaveze prema ustanovama obrazovanja, nešto vezano za izradu finansijskih planova ustanove. Pomenute su i aktuelne teme o propisama  koji su relevantni za rukovodioce ustanova obrzaovnja i vaspitanja. Kada je reč o odnosu  lokalne samouprave i Gimnazije, kao i drugih škola ona kod nas funkconiše odlično – napominje Krstić – kaže Krstić

Kada je reč o saradnji sa kompanijom Tigar Tyres, Krstić napominje da u ovom delu postoji izuzetna saradnja sa ovom kompanijom.

-Obezbedili su nam tokom ove godine sredstva za podizanje kvaliteta nastave pre svega u bilingvalnom odeljenju, ove godine učenici su dobili tablet računare od ove kompanije. Učestvovali su i finansijski u obuci profesora u Francuskoj –kaže Krstić.

 
Nazad

Studirajte u Pirotu

Euro region Nišava

Vremenska prognoza

Ko je na vezi

Imamo 759 gostiju na mreži