Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Обележавање стоте годишњице од успостављања дипломатских односа Србије и Шведске завршено је концертом српске и шведске музике у Градској кући у Нишу. Догадјају је присуствовао и Владан Васић, градоначелник Пирота. Амбасада Шведске посветила је низ догађаја у Нишу овом јубилеју, а последњег дана октобра полетео је и први авион за Стокхолм са нишког аеродрома “Константин Велики”.

Поводом јубилеја у Градској кући у Нишу први пут су приказане фотографије из Државног архива Шведске које су јавности доступне захваљујући историчару Душану Топаловићу који живи у Шведској. Свечаност обележавања првог века дипломатских односа Србије и Шведске завршена је концертом и извођењем српске и шведске музике у Градској кући. Шведску музику извеле су пијанисткиња Милица Лундин, иначе супруга амбасадора и виолинисткиња Жана Лекић, а српску музику двоје нишких уметника Анђела Братић на флаути и Стеван Спалевић на клавиру.
Градоначелник Владан Васић  тим поводом је изјавио да је  амбасадор Шведске Њ.Е. Јан Лундин изразио жељу да посети Пирот. То ће бити прилика да размотримо конкретне могућности за неку будућу сарадњу, казао је Васић.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine