Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Пироту је данас свечано пуштено у рад постројење за производњу топлотне енергије од биомасе које ће за пиротске школе, које су део пројекта, омогућити много квалитетније и ефикасније грејање, уз уштеде у потрошњи енергената на нивоу око 30 посто. Поврх свега, биомаса је еколошки гледано много прихватљивији енергент од угља, мазута и сличних енергената па ће бити користи и на том плану, казао је градоначелник Пирота мр Владан Васић након пуштања у рад постојења у котларници ОШ “8. септембар”.


Најпре је приређен пријем за делегацију код градоначелника Пирота мр Владана Васића.
Након пријема, свечаном чину, који је уједно пионирски пројекат реализације јавно-приватног партнерства у Србији, присуствовала је бројна делегација из Немачке, из КФW банке, организације ГИЗ и многих других важних институција.


- Посао је успешно завршен на чему се захваљујем приватном партнеру. Када смо анализирали систем грејања у четири школе где је грејање било слабо, застарела опрема, а енергетска ефикасност котлова на нивоу од 60 посто. Користиле су и застарело горив – лож уље. На крају смо се определили за јавно-приватно партнерство и после три година посао је приведен крају након разних процедура. Школе ће имати модерно, еколошки одрживо и енергетски боље грејање. Локална самоуправа није имала трошкове везано за овај посао, а уложено је око 80 милиона динара за четири школе. Са друге стране добићемо око 30 посто уштеда у грејању у наредних 15 година. Верујемо да ће бити и већих уштеда од пројекција. Грејање је боље, а јефтиније. Промењен је скуп енергент – лож уље, а имамо биомасу. Уједно, развијамо и локално тржиште биомасе и упошљавамо људе-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine