Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Директорка компаније “ГГЕ Еско”, приватног партнера Граду Пироту у веома важном пројекту изградње система грејања на биомасу за четири школе у граду Анкица Барбулов казала је да је овај пројекат чија реализација практично почиње данас, од велике важности за Пирот, али и Србију, јер представља модел како да градови у Србији, без динара сопствених улагања средстава из буџета, добију квалитетно и еколошки потпуно прихватљиво грејање.


- Пројекат је подразумевао да ми као приватни партнер инвестирамо у реконструкцију котларница у четири школе – “Душко Радовић”, “Свети Сава”, “8. септембар” и Млекарска школа. У свакој школи су уграђена два најмодернија котла која користе биомасу-сечку и поред сваке школе су изграђена и складишта за тај енергент. Опрема од данас функционише аутоматски и снабдеваће се са енергентом који је еколошки веома прихватљив и који ће допринети смањењу емисије штетних гасова у атмосферу. Уговор смо потписали на 15 година и у том периоду ми смо у обавези и гарантујемо стабилно снабдевање топлотном енергијом, одржавање котларница о сопственом трошку, а такође иницијална инвестиција је у потпуности исфинансирана од стране наше фирме а реч је о инвестицији од око 700.000 евра-казала је директорка Барбулов и додала да је њена фирма јако задовољна сарадњом са градом Пиротом.
- Ми смо јако задовољни  и морам да кажем да је Град Пирот пионир када је у питању препознавање бенефита модела јавно-приватног првенства и ово је први пројекат у Србији где се кроз овај модел обезбеђује снабдевање топлотном енергијом-закључила је директорка Барбулов и додала да је овај први пројекат од велике важности и за Србију јер ће представљати модел по коме ће требати да се управљају и остали градови.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine