Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Представник немачке организације са помоћ и сарадњу – ГИЗ – др Штефан Хајек, шеф пројекта који за циљ има изградње одрживог тржишта биомасе у Србији казао је данас након пуштања у рад постројења за грејање на биомасу у Пироту да га посебно радује што је организација за коју ради подржала овај важан пројекат у Пироту. Он је истакао да се пројекат реализује у складу са искуствима Немачке на овом пољу, а посебно је похвалио ефикасност Градске управе у Пироту, што је и допринело да се први овакав пројекат у Србији реализује управо у Пироту.


- ГИЗ спроводи техничку сарадњу по налогу немачког Савезног министарства за технолошку сарадњу. Са Градом Пиротом сарађујемо у различитим пројектима, конкретно је овде био циљ да се пројекат реазлује по принципу јавно-приватног партнерства и тиме тај модел иницирамо у Србији. Да би се то реализовало потребно је прво створити уговорну основу, да сви укључени партнери имају потписане међусобне уговоре чиме ће се утврдити права и обавеза сваког од партнера. Руководили смо се том приликом немачким искуствима и пружили смо подршку у проналажењу приватног партнера. За то морам истаћи да је од изузетног значаја било што град Пирот поседује изузетно ефикасну градску управу па је по први пут реализован у Србији један овакав пројекат-казао је др Хајек.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine