Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Након пуштања у погон система грејања на биомасу у четири пиротске школе – првог пројекта јавно-приватног партнерства у Србији оваквог типа, градоначелник Пирота мр Владан Васић најавио је данас да ће Градска управа у наредном периоду радити на томе да се комплетна Енергана Сењак, па тиме и цео систем даљинског грејања у Пироту, преусмери ка томе да се као основни енергент користи биомаса, чиме би се оствариле значајне уштеде, али и још више побољшала еколошка слика града. Такође, ствара се услова за развијање локалног тржишта биомасе што значи и упошљавање нове радне снаге.


- Желимо да у наредном периоду читаву Енергану Сењак преусмеримо на коришћење биомасе као енергента. То нам је следећи велики пројекат, а позитивна искуства из пројекта грејања на биомасу у школама ће нам пуно значити у реализацији тог следећег великог пројекта. Још увек је рано говорити о изворима финансирања тог следећег великог пројекта у нашем граду, могуће је да ће то бити преко Канцеларије за јавна улагања, са којом имамо изванредну сарадњу, један од модалитета је јавно-приватно партнерство, или комерцијални кредит. Рано је још увек о томе говорити али намера нам је да топлану која се сада греје на мазут такође преусмеримо на грејање биомасом-казао је Васић.

извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine