Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је у Свечаној сали Градске управе потписан уговор о доласку новог инвеститора у Пирот. Реч је о компанији из суседне Бугарске, која се бави производњом мушких спортских панталона а која ће ускоро почети са производњом и у Пироту, у погону који је већ изграђен и у коме ће за почетак радити 60 људи, а врло брзо још толико, укупно 120 радника, казао је данас градоначелник Пирота мр Владан Васић. Уговор о коришћењу капацитета у Слободној зони су данас потписали градоначелник Васић, затим директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић и власник бугарске компаније Свилен Блажев.


- Фирма ће закупити негде око 700 квадрата пословног простора где ће закупити најпре 60 а затим још толико радника, дакле, укупно 120 људи. То је инвеститор који је са нама прошао неки циклус од скоро две године. Трудили смо се да буде много брже, инвеститор је најпре желео да закупи погон у АХА Мури, али о томе нисмо успели да постигнемо договор са стечајним управником. Инвеститор увелико ради на сређивању погона, ускоро се очекује и инсталација машина и ми очекујемо да ускоро још једна фирма почне да ради у Пироту у области текстила. Заједно са куповином АХА Муре од италијанског инвеститора, ово је још један импулс обнови текстилне индустрије у Пироту. Имамо и Меркатус текстил, који ће радити на локацији Галантекса а успешно раде и остале текстилне компаније у нашем граду-казао је градоначелник Васић.
Директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић казао је да је Слободна зона изградила погон намењен раду ове компаније, која ће га изнајмљивати. Реч је о добром концепту изградње нових браунфилд објеката, кога ће вероватно ускоро следити и Град Пирот, а требало би да укључи и држава, нагласио је директор Костић.
- Јако је добро то да Пирот, осим што је гумарски град, постане и текстилни, то је јако добро па смо због тога инвеститору дали све погодности које је могуће дати. Они су већ извршили избор радника, а наше је да помогнемо да пословање тече што је лаганије могуће како би се створили услови за ширење и унапређење погона-казао је директор Костић.

Власник компаније Свилен Блажев казао је да је реч о породичној текстилној фабрици из Бугарске, чија су основа производног асортимана мушке спортске панталоне.

- Намера нам је да у Пироту производимо производе које најбоље радимо. Као што је рекао господин градоначелник, изнајмили смо једну халу у којој за почетак могу да раде шездесет радника за почетак-казао је Блажев.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine