Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Милан Костов из Метеоролошке станице у Димитровграду јутрос нам је рекао податке карактеристичне за протекла 24 часа. У Пироту и Бабушници пало је 40 литара кише, у Димитровграду 44 и у Белој Паланци  25 литара. Остали подаци: Т=3 степена, П=965 мб. Влага 90%, ветар северозападни ¾ м/сек. Видљивост: 10км. Минимална ноћас 2, максимална 9 степени.


Ови подаци, наравно, да су нас покренули да кренемо на терен. Звали смо Видојка Панајотовића, заменика команданта Општинског штаба и с обзиром да смо и ми и он јутрос рано од  мештана Крупца добили информацију да се вода на излазу из села из канала који пролази крај Рибњака излила у дворишта и воћњак договорили да се тамо видимо.
Пре тога најпре смо снимили како су око 10,30 изгледале Нишава и Градашничка река.
Потом смо кренули пут Крупца. У центру села срели смо се са Видојком Панајотовићем и са њим кренули до моста.
Ту на мосту, разговарали смо са Видојком Панајотовићем. У разговору смо поменули и ХЕ Пирот, јер смо на путу за Крупац видели да је канал из Машинске хале пун воде која се улива у набујалу Нишаву.
Ту на мосту разговарали смо са мештанима.
Вратили смо се Панајотовићу који је управо разговарао са директором ХЕ Пирот.
Стотинак метара даље видели смо тај део поплављене имовине о којој су нам Крупчанци говорили.
Видојко Панајотовић нам је објаснио одакле је вода надошла и да ли се нешто може учинити.
Панајотовић је отишао, а ми кренули Кружним путем.
Када смо стигли до града, кренули смо у насеље Рогоз, где је у ситуацијама када падне већа количина кише увек било проблема.
Из насеља Рогоз улицом поред гробља, прошли смо Козарачком која је без воде, јер пумпе Водовода и канализације раде и стигли до Бистрице. Ниво воде виши него када смо последњи пут снимали.
Наставили смо даље према Барје Чифлику. Тамо до Хладњаче. На путу било је воде, тамо крај Коридора један део је под водом, као и увек, а Расничка река није претила.
Ето то је данашње стање када су водотокови у нашем крају у питању. Прети наравно још увек јер се са Старе планине слива вода од снега који се топи, а у Димитровграду је пала повећа количина воде. Срећна околност што прогностичари кажу да током поподнева неће бити веће количине кише, да се падавине, можда снег очекује само сутра пре подне.

Видојко Панајотовић, заменик команданта Штаба, рекао је да се ситуација контролише од ноћас, да су Комуналац и Водовод и канализација приправни, да делују и да тренутна СИТУАЦИЈА НИЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋА. 

Извор: Плус Онлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine