Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Поштована председнице Скупштине, поштовани одборници, желим најпре вама да честитам избор и мандате, и да свима нама зажелим рад у наредном периоду са пуно успеха. Хвала вам на поверењу да будем кандидат за новог-старог градоначелника Пирота.
Био сам председник општине од 2003. год. – 2016. године, а 2016. после добијања статуса града, постао сам и први градоначелник Пирота. Била је то велика част за мене.

Било је много сјајних тренутака у протеклом периоду, било је и тешких тренутака, било је и грешака, али било је још више и успеха.
Желим и овом приликом да захвалим свим мојим досадашњим сарадницима. Али баш свим. А било их је много, и функционера и одборника. Свако је дао неки свој допринос у развоју града. Желим тако и вама да поручим, вама одборницима и вама који ћете бити на функцијама: добили сте прилику да мењате окружење, а то је највећа сатисфакција коју, људи који се баве политиком имају. Искористите ту шансу – дајте све од себе.
У протеклом периоду смо се изборили за статус града, обновили градску славу, изградили спортску халу, базен, реновирали школе, дечја игралишта, бројне улице, тврђаву оживели, кеј подмладили, осветлили, продужили, улагали у економију, водоснабдевање и канализацију, паркове, зеленило, реновирали тргове, изграђен је нови хотел у центру града, етно комплекс Нишавска долина, огромно улагање од преко 300 милиона еура у Тигар Тајерс који је носиоц развоја читавог региона, сачуван је Тигар а.д., Слободна зона Пирот је проглашена за најбољу слободну зону у Европи, изграђен је Коридор 10, ауто пут који је деценијама најављиван, ФК Раднички се вратио у I лигу, КК Пирот се после 68 година историје пласирао у прву лигу Србије, сви спортови у Пироту раде у добрим условима и напредују.
Просечна зарада у Пироту је пре петнаестак година била на зачељу Србије, сада је просечна плата у Пироту у горњем делу Србије, а ми желимо да буде још већа.


Организовали смо многе спортске догађаје, културне манифестације, концерте, позоришне фестивале, дипломатске ткачке колоније, међународне фолклорне фестивале, Божићну школу спортова, Сајам књига итд, итд.
Угостили смо многе стране делегације, дипломате, амбасадоре, туристе из земље и иностранства. Сарађивали смо са разним донаторима, амбасадама, КфW-ом, Хелп-ом, ЦХФ-ом, Европском унијом, учествовали у прекограничним пројектима, са свим министарствима Владе Србије имамо по неки заједнички пројекат.
На Пирот су некада гледали са подсмехом, данас се Пиротом поносимо и служимо за углед многима.
Али наш задатак је да и даље радимо, напредујемо и стварамо боље окружење, нове шанске за развој, за запошљавање, за напредак, за бољи живот.
Пред нама су и даље задаци у области инфраструктуре, привреде и запошљавања, у области здравства, образовања и социјалне заштите, у области туризма, спорта, политике младих, развоја културе, НВО сектора, медија, пољопривреде, итд, свих области живота.
Треба саградити отворене пливачке базене, даље реконструисати школе, болницу, спорске сале, обновити Дом војске, изградити Постројење за пречишћавање отпадних вода, нову зграду Хитне помоћи, путну инфраструктуру у којој увек има посла, побољшати статус свих осетљивих категорија становништва, бринути о деци, младима и старима, наставити развој сектора малих и средњих предузећа, ИТ сектора, сарадњу са привредом, донаторима и Владом Србије.
Велики је посао преда мном, пред Вама, пред свима нама заједно. Позивам вас на заједнички рад. Да учинимо све да Пирот и даље напредује.

Хвала вам на пажњи, на поверењу и на стрпљењу.
Хвала вам.

мр Владан Васић,

20.08.2020. Пирот

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine