Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је са помоћницом градоначелника Милицом Голубовићем и шефом Одељења за ванпривреду Градске управе Савом Костићем доделио стипендије најбољим студентима – дефицитарних занимања, углавном са техничких факултета. Стипендије је добило 10 нових стипендиста који ће месечно добијати по 9.000 динара, а укупан износ по студенту је 90.000 динара. Стипендије су поново добила 24 студента који су ранијих година добијали стипендије и задовољили су све критеријуме за обнову студентске стипендије. 

Помоћница градоначелника Милица Голубовић честитала је свим студентима потписивање стипендијских уговора и пожелела да наставе са одличним резултатима на студијама.

-Стипендије су у износу од 90.000 динара и за нове и за “старе” стипендисте који су оправдали поверење-казала је помоћница Голубовић.

Од 2012. године 165 студената добило градске ступендије, а 1200 студената добило једнократну новчану помоћ. Укупно студентима подељено скоро 40 милиона динара

Градоначелник Васић је истакао да је Град Пирот у протеклом периоду учинио много тога да се побољша амбијент и услови живота, а само једна од бројних мера су студентске стипендије.

-Од 2012. године, када смо почели са реализацијом овог програма, укупно је поднето 388 пријава на конкурс за доделу стипендије, а укупно 165 студената је добило градску стипендију. Такође, Град додељује и једнократну новчану помоћ студентима и у поменутом периоду 1.280 студената остварило је путем конкурса право на једнократну новчану помоћ у укупном износу од 12 милиона динара. За финансирање стипендија и једнократних новчаних помоћи укупно су исплаћена средства од 39.674.000 динара. Ове године смо расписали почетком године конкурс за дефицитарна занимања по списку кога смо добили од Националне службе за запошљавање-казао је Васић. Критеријуми којима се комисија водила приликом одлучивање јесте да студенти по завршетку студија морају да шест месеци проведу у тражењу посла у Пироту, а с обзиром да је реч о веома траженим занимањима велика већина свршених студената и нађе посао у родном граду.

Добитници стипендија истакли су да по завршетку основних и мастер студија имају жељу да се врате у родни град.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine