Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је са својим сарадницима, замеником Милошем Цолићем и помоћницом Милицом Голубовић, у свом кабинету примио амбасадора Краљевине Белгије у Србији Куна Адама са којим је разговарао, између осталог и о екологији и заштити животне средине. Васић је истакао бројне пројекте које град реализује а који се тичу екологије и додао да је управо почела и изградња аутоматске мерне станице за контролу квалитета ваздуха у Пироту. Ова делегација након састанка у згради Градске управе обишла је и Регионалну депонију Пирот, где се такође реализују значајне инвестиције из области заштите животне средине. 

-Мислим да смо имали интересантан разговор, пре свега су на дневном реду била питања из екологије, али и о другим аспектима укључивања јавности. Ја мислим да је Пирот ту пример добре праксе, ових дана је кренула изградња станице за контролу квалитета ваздуха. Укључили смо јавност кроз усвајање планова, имали смо презентацију плана развоја града где је један од сегмената заштита животне средине и очекујемо подршку европских институција јер Пирот не може све сам да финансира. Очекујемо и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, и ту су укључени европски фондови, па су нам стога посете званичника земаља ЕУ веома значајни-казао је Васић.

Амбасадор Адам казао је да му је прва посета Пирота у контексту посете Ткачкој колонији где је био импресиониран овим занатом у Пироту.

-Жеља ми је била да видим како се Град Пирот носи са изазовима очувања околине. Сви знамо да Србија преговара за приступање ЕУ а једно од кључних поглавља која треба отворити је управо из области заштите животне средине. Пуно се разговора води на ту тему, али на крају, са ситуацијом се најбоље упознамо кроз овакве посете. Веома сам срећан што је градоначелник изразио спремност да ме прими и да ме упозна са читавим пројектом око Регионалне депоније Пирот, коју ћемо данас и посетити. Такође, врло сам импресиониран постигнућима локалне самоуправе на овом пољу, ради се на изградњи станице за контролу квалитета ваздуха, радиће се на замени енергената са угља на гас и на много других поља. Такође, и у мојој земљи су људи забринути када је реч о заштити животне средине, али је важно да постоје закони и процедуре које регулишу ову област-казао је амбасадор Адам. 

Након састанка у згради ГУ Пирот делегацију је примио директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов.   

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine