Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Ових дана завршена је онлајн расправа о Нацрту одлуке о буџету града Пирота за 2022. годину. Шест предлога грађана поводом расподеле новца из градске касе односи се на инфраструктурна питања. Према речима, начелнице Одељења за привреду и финансије, Иване Малиновић, сви предлози су били упућени јавним предузећима на разматрање, а коначан извештај разматраће и градски већници.

“Предлози се углавном односе на асфалтирање улица – Стојана Миладиновића је био предлог, затим израда пројектно техничке документације за пренамену површине намењене за индустрију на подручју МЗ “Радин До”, замена дела водоводне мреже и пресвлачење асфалтом у Улици Циклама, Завршетак Улице Нишавски одред, проширење дела Улице Рузмарина и решавање путне инфраструктуре према Старој планини. Од јавних предузећа смо добили одговор да је нека од тих улица ушла у план капиталних инвестиција, то је Улица Нишавски одред, а остали предлози нису садржани у плану за ову и наредну годину. На крају ће се формирати коначан извештај који ће разматрати Градско веће” – каже Малиновићева.

Предлоге и сугестије подносили су углавном појединци иако је јавна расправа била отворена и за удружења и привреду. Када је реч о партиципативном буџетирању грађани су бирали између пет предлога. Победио је пројекат који предвиђа уређење бициклистичке стазе на Четвртом километру, а на другом месту је обнова цркве “Свети Ђорђе” у Засковцима. Тим за партиципативно буџетирање је сагледао све одлуке и у Нацрту одлуке о буџету се нашла позиција партиципативно буџетирање са издвојеним средствима од милион динара за реализацију пројекта у наредној години, који ће највероватнији бити поверен Туристичкој организацији на реализацију.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine