Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Свечаној сали Управе града, градоначелник Пирота, Владан Васић, уручио је уговоре о стипендирању студената дефицитарних занимања, као и решење о једнократној новчаној помоћи осталим успешним студентима. Ове године једанаест нових стипендиста добиће по 90.000 динара, а новац ће се исплаћивати у десет месечних рата по 9.000 динара. За 98. студената обезбеђена је једнократна новчана помоћ.

Милица Голубовић, помоћница градоначелника Пирота за ванпривреду, истакла је да се ради о дефицитарним занимањима које је препознала Национална служба за запошљавање, и у складу са тим је расписан конкурс. Поред тога, двадесет троје стипендиста уписало је наредну годину студирања и обезбедило себи даље стипендирање. Сем ових новчаних давања подржани су и други успешни студенти кроз једнократну новчану помоћ. Ове године 98 студената, са територије града Пирота, добиће једнократну новчану помоћ од 7 до 20.000 динара и исплатиће се у целости до краја марта.

Градоначелник Пирота, Владан Васић, честитао је студентима који су ове године добили градске стипендије, пожелео им успех у студирању, као и свим другим студентима, уз напомену да после завршеног школовања остану у свом граду. Овом приликом градоначелник Васић се осврнуо на почетак стипендирања студената пре 10 година.

“Укупно до сада 176 студената је добило градску стипендију. Једнократне новчане помоћи смо исплаћивали од 2012. године и укупно 1.478 студената до сада је добило једнократну новчану помоћ. Укупно, од 2012. до 2022. године, из градског буџета је исплаћено 45 милиона 599 хиљада динара. Поред тога, имамо и друге облике социјалних давања, а сада смо истакли само директна новчана давања за студенте. Свим студентима желим да вредно раде, заврше факултете и да посао нађу у својој средини” – рекао је, поред осталог, Васић.    

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine