Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Свечаној сали Градске управе Пирот данас је одржана заједничка седница Женске одборничке мреже, Савета за родну равноправност града Пирота у удружења "Жене југа".

Циљ је упознавање са иницијативом како и на који начин укључити што већи број жена у Саветима месних заједница. Како је рекла Милена Димитријевић, координаторка Женске одборничке мреже, по подацима којима располаже, само је 2,8 посто учешће жена у органима одлучивања месних заједница на локалном нивоу.  

Она је додала да, с обзиром да предстоје избори за Савете месних заједница, буде усвојена обавезујућа Одлука да се на изборним листама нађу и припаднице мање заступљеног пола. 

Ова иницијатива је потекла из удружења "Жене Југа" у оквиру пројекта "Да се жене питају" који је подржала Влада Швајцерске. Пројекат се реализује од септембра ове, до фебруара наредне године, са жељом оснаживања жена у Саветима месних заједница. О томе и о сарадњи са Локалном самоуправом говорила је и Марија Пенчић испред удружења "Жене југа". 

Други део данашњег састанка осмишљен је као тренинг и обука жена одборница, чланова савета и свих других присутних, на тему родне равноправности и укључивање жена у јавни и политички живот.     

Извор: Плусонлине

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine