Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У складу са својим плановима у циљу подизања квалитета енергетске ефикасности и заштите животне средине град Пирот се може похвалити да успешно реализује своју стратегију и да, већ од наредне недеље, неће бити објекта, који је под његовом ингеренцијом, а да користи скупо гориво са негативним утицајем на животну средину. И по томе, као и многим другим стварима, Пирот ће бити јединствен у Србији. Ових дана почели су радови на уградњи котла на пелет у Дечјем вртићу “Црвенкапа”, као једино преосталом објекту, који је користио неадекватан енергент.

Према речима енергентског менаџера града Пирота, Бојана Ивковића, уградњу котла на пелет град Пирот реализује у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине. Укупна вредност инвестиције је око 1,6 милиона динара. Министарство је определило 800.000 динара, а преостала средства су из буџета града.

“Ове среде почела је монтажа котла и према речима надзорног органа очекујемо да почетком идуће недеље почне његова употреба. На тај начин Пирот постаје прва локална самоуправа у Србији која у свим објектима под својом ингеренцијом не користи ни лож уље, ни дизел, ни мазут. Објекти се загревају на биомасу, или су прикључени на даљинско грејање које користи природни гас, и тиме смо доста учинили да у сегменту заштите животне средине, пре свега квалитета ваздуха, направимо значајан искорак” – изјавио је Ивковић.   

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022

ИНФО ЦЕНТАР

ИНФО ЦЕНТАР ПИРОТ
010 305 508

Избори за чланове Савета месних заједница 2022

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine