Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пирот је данас посетила амбасадорка СР Немачке у Србији Анке Конрад са сарадницима. У пратњи амбасадорке били су и представници ГИЗ-а, директорка у Србији Даниела Функе, Рудигер Хартман, директор КфW канцеларије у Београду, као и помоћница министра у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог Нина Митић.

Предвиђеним протоколом посете високи званичници су најпре одржали састанак у Градској управи са градоначелником Владаном Васићем и његовим најближим сарадницима.

Поред састанака са градоначелником и састанка са представницима седам локалних организација цивилног друштва и организација окупљених око Платформе „Одрживи развој за све“, а у оквиру пројекта „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“, амбасадорка је свечано отворила ИТ тренинг центар који представља резултат сарадње и јавно приватног партнерства које је иницирано од стране града Пирота и Програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, компаније Ресолутеса, УГ Освежење и ЗИП Центра. 

ИТ тренинг центар успостављен је са циљем да допринесе повећању запошљивости теже запошљивих група - младих, жена, Рома и Ромкиња. Град Пирот препознао је значај овог центра и свесрдно помогао у реализацији свих активности. 

Са Министарством за људска и мањинска права остварена је изузетна сарадња у многим областима, посебно када је у питању имплементација Старатегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, али и свеукупном оснаживању Рома и других маргинализованих група.

Поред многих видова помоћи коју пружа Влада Немачке и многе немачке институције, отварање овог центра је управо добар пример одрживе подршке на локалу

Адриан Дунбар, директор Компаније Ресолутеса, каже да је развој информационих технологија будућност али и приоритет, како би се, пре свега, упослили млади људи и тиме остали да живе и раде у свом родном граду.

Центар је почео са радом и пре свечаног отварања тако да је већ у току пет различитих радионица са око 50 полазника, рекла је Мира Златков, из ЗИП Центра. 

Амбасадорка Конрад је посетила и постројење за пречишћавање воде за пиће у Пироту које је подржано од стране КфW инвестиционе банке.  

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine