Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Већници града Пирота сагласни су са давањем у закуп непокретности у јавној својини Града које користи Апотекарска установа Пирот. Имајући у виду отежано пословање Апотекарске установе и неодрживост финансијског пословања одлучено је да се изнађе најбоље решење за опстанак Апотеке. Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, каже да је то случај код свих апотека у Србији чији су оснивачи градови и општине. Пиротска Апотека дуго је одолевала изазовима и имала позитиван тренд пословања, али у последње две до три године направљени су дугови. За опоравак Апотеке разматране су две могућности – јавно приватно партнерство и дугорочни закуп. Већници су дали сагласност и определили се за дугорочни закуп, једноставнију и бржу варијанту.

Цолић сматра да је важно да се ниво услуга одржи, што у апотеци која ће бити закупац, што у Апотексрској установи Пирот. Такође, важно је преузимање радника на неодређено време, односно, од 45, укупно, 38 је на неодређено време, чиме се радницима омогућава даљи рад и напредовање у каријери. Сваких пет година ће и Градска управа и Апотека Бену, као закупац, ревидирати услове из уговора. Тих 15 година конципирано је на 5+5+5 што је и за град добро.

“Апотека БЕНУ је једини понуђач у целом поступку који је реализован. У том смислу имамо један уговор, уговор о дугорочном закупу, а ту су и уговор о преузимању дуга и уговор о преузимању запослених. Ми смо дали услов да се одређени број запослених који су на одређено, или неодређено време задржи, али баласт су административни радници. Што се тиче целокупне ситуације дуг је око 114 милона динара, имамо потраживања од РФЗО у износу од 50 милиона динара, а исто толико процењујемо и вредност залихе лекова, тако да се дуг види као 14 милиона динара. На Већу смо дали сагласност, али уговор још увек није потписан, битни елементи уговору су дефинисани, а сада преговарамо о мање битним елементима уговора, мада су и они за нас доста важни” – рекао је Цолић.

Он очекује да ће до Нове године уговор бити потписан, а да ће негде у фебруару, након добијања решење о концентрацији од стране антимонополске комисије, Апотека кренути са радом. Цолић сматра да је изабрано право решење и да ће дати жељене резултате.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine