Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На седници Градског већа Пирота, среда – 14. децембар, усвојен је предлог Одлуке о буџету града Пирота за 2023. годину. Буџет је пројектован у износу од око две милијарде и двеста милиона динара. Доношење буџета је најважнија одлука у току једногодишњег рада Градске управе, каже, градоначелник Пирота, Владан Васић јер се на тај начин дефинише све оно што локална самоуправа ради у наредној години, почев од политике зарада, социјалних давања, улагања у инфраструктуру до културе, заштите животне средине, спорта, медија и тако даље. Буџет за 2023. је за нешто више од 270 милиона динара већи него овогодишњи.

Градоначелник Васић каже да се више него успешно завршава 2022. година и очекује да ће и у наредну годину бити пренета одређена средства, а уз ребалансе се може очекивати више новца за инвестиције.

“У буџету за 2023. годину, како налаже логика и закон, најпре је обезбеђен новац за исплату зарада људима у вртићу, Градској управи, установама у култури, за сталне трошкове и сва дуга давања која имамо. Доста је повећано издвајање за сталне трошкове и зараде, јер су повећана примања у јавном сектору. Поред тога, ту су и нека поскупљења – струје, воде и друго, која на нивоу Градске управе изискују повећана средства. Ми располажемо хиљадама квадрата јавног простора, погледајте колики је Дом војске, Дом културе, колика је квадратура школа, објеката Спортског центра и то све треба одржавати. Са друге стране желимо да мало више ове године издвајамо и за социјалне мере, да елиминишемо листу чекања у вртићима, или бар да је умањимо, и кроз буџет ћемо суфинансирати отварање два одељења у Педагошкој академији и рад приватног вртића, где ћемо суфинансирати боравак стотину детета” – рекао је Васић.

Он је додао да су значајно повећана редовна издвајања. За медије од 30 на 35 милиона, за спорт од 74 на 82, пољопривреду 56, за чишћење јавних површина, прање улица, одржавање паркова и сл. 95, за основне и средње школе 160, за предшколску установу око 240, за рад ЈП за планирање 60, за суфинансирање градског превоза 40, јавну расвету, такође, 40 милиона динара и тако даље, узимајући у обзир издвајања за разне културне и друге  манифестације у граду. Уз то има довољно простора за нове инвестиције и наставак започетих.

Извор: Пиротске вести

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine