Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Поводом 28. децембра, када је Пирот ослобођен од Турака и Дана града, данас је код Споменика Ослободиоцима у Тија Бари одржана пригодна свечаност.

Споменик ослободиоцима Пирота од Турака подигнут је у спомен бораца који су после дугих борби ослободили град 28. децембра 1877. године када се у јутарњим часовима турска војска повукла из Пирота дигавши у ваздух барутану у утврђењу. Споменик је рестауриран 1987.године а оригинални споменик скинула је бугарска војска у Другом светском рату.

Најпре је одржан помен погинулим ратницима.

Венце на Споменик ослободилаца Пирота данас су положили представници локалне самоуправе, Пиротског управног округа и борачких удружења уз богослужење пиротских свештеника.

Присутне је испред локалне самоуправе поздравио Бојан Ранђеловић, члан Градског већа.

На споменику пише. 

Капетану Милутину Карановићу и осталим борцима који за владе Њ. В. Књаза Милана Обреновића падоше децембра 1877. године у борбама за ослобођење Горњег Понишавља од Турака - Захвални, Пирот и села округа пиротског.

Извор: Плусонлине

 

Електронско подношење захтева

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine