Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Одборници Скупштине града Пирота усвојили су први овогодишњи ребаланс, односно Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2023. годину. Као што је познато, буџет у висини од 2,2 милијарде динара, усвојен у децембру прошле године, увећан је за 18,15 посто. Градоначелник Пирота, Владан Васић, задовољан је што је почетком и ове године разматрано питање прерасподеле новца у корист буџетских корисника. Он је истакао да је око 135 милиона динара неменског вишка, а око 155 милиона је за нове потребе.

Највећи део средстава, преко 53 милиона динара, каже Васић је за путну инфраструктуру, атарске путеве, а издвојено је и за друге потребе, попут отварања новог пливачког комплекса, обележавања 100 година од изградње кеја, за месне заједнице, спортска и дечја игралишта и тако даље.

“Мислим да смо и ове године буџет добро конципирали, знали смо да ће бити вишка прихода, неке ствари смо одвојили за ову годину, да додам да је ту 30 милиона динара за завршетак базена, 10 милиона за уређење паркинга код бившег полигона, за нову пројектну документацију за Болницу, за завршетак радова на новом полигону и многим другим стварима. Мислим да ће исто бити интензивна грађевинска сезона, очекујем почетак јавних радова и ангажовање месних заједница на уређењу својих инфраструктурних питања за шта ће имати максималну подршку локалне самоуправе”- рекао је Васић.

Шеф Одборничке групе “Најбоље за Пирот”, др Жарко Тодоровић, предложио је да као прва тачка дневног реда буде питање Атикорупцијског плана што је предвиђено Статутом града Пирота, али предлог није прихваћен.

“Председница Скупштине није нашла за сходно да две и по године то уради. Сада сам видео да је у тачки разрешење и именовање формирана та радна група па се надам да ће у неком разумном року бити дат предлог и да након тога Скупштина усвоји овај веома важан документ” – рекао је Тодоровић.

Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, каже да ребаланс не служи да би се финансирала било која кампања зато што је буџет подједнако распоређен ка свим корисницима. Цолић сматра да тврдња, одборника, Жарка Тодоровића да град избегава израду Атикорупцијског плана није основана.

“Управо на овој седници смо именовали радно тело за израду тог плана. Баш из тог разлога смо сматрали да нема потребе да разговарамо о тој иницијативи када ми ту иницијативу спроводима и то је на крају и опозицији било јасно да је излишно да то буде посебна тачка дневног реда. Са друге стране ми смо на овој седници, поред ребаланса, усвојили и друге важне одлуке, а најважнија је План детаљне регулације који желимо да израдимо, да нам то буде основ за гасификацију, што привреде што индивидуалних домаћинстава и објеката за колективно становање. Што се тиче осталих одлука за мене је важно да имамо новог в.д. директора Позоришта, промовишемо младе, образоване људе за које смо сигурни да ће дати све од себе да унапреде рад установа за које их бирамо и желим му много успеха у даљем раду” – изјавио је Цолић.   

Извор: Пиротске вести

Електронско подношење захтева

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine