Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На данашњој седници Скупштине града усвојена је иницијална Одлука о изради планске документације о траси и мрежи гасовода као почетног документа како би град био спреман крајем 2023. године када се успостави интерконекција између Ниша и Димитровграда. Гасификација Пирота је од изузетне важности каже, градоначелник, Владан Васић. Тим поводом инсистира се на детаљном разговору са Србијагасом, а у разговор је укључено и Министарство енергетике. Васић истиче да је важно да Топлана и индустрија буду прикључени на гасоводну мрежу, али ништа мање није значајна и секундарна гасификација града, односно да и грађани буду прикључени на систем и да Србијагас да гаранцију за ту опцију.

“Секундарна гасификација града значи да идемо ка насељима, као што је Тигрово насеље, Танаско Рајић, Барје, Тијабара, да не набрајам појединачно. Дакле, секундарна гасификација ка насељима и индивидуалним кућама, да они људи који желе да користе гас за грејање избаце из употребе угаљ и дрво, то ће тек значајно побољшати квалитет ваздуха, јер највећи загађивачи у граду током зиме су индивидуална ложишта. То желимо са Србијагасом, ако нам они то не гарантују онда ћемо тражити другог дистрибутера гаса, а желимо да у тај поступак, да би био потпуно законски и транспарентан, укључимо и Министарство енергетике” – рекао је Васић.

До краја ове године очекује се да заживи интерконекција између Димитровграда и Ниша. Та интерконекција, каже Васић, намењена је целој Србији, али Пирот жели један крак за снабдевање и за индустрију и индивидуална домаћинства.   

Извор: Пиротске вести

 

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine