Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Након успешне евалуације концепта пројекта , у оквиру рестриктивног позива (Интеррег ВИ-А) Булгариа-Сербиа Программе 2021-2027, биће поднешени комплетни предлози за реализацију два стратешка пројекта : Ревитализаија тврђаве Кале ИИ фаза и успостављање туристичко-едукативног центра у селу Темска.

„Ми смо у претходној години започели нови циклус у припреми пројекта из програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија који је по овом позиву значајно измењен и умногоме комплекснији него што је то био случај до сада.  У првој фази смо доставили скраћени опис пројеката са пројекцијом буџета који су оцењивани кроз неколико етапа да би касније само предлози који су задовољили критеријуме и били високо оцењени, позвани на подношење пуних апликационих форми“- изјавила је Марија Ђошић, шефица Канцеларије за ЛЕР града Пирота.

Град Пирот је по овом рестриктивном позиву, у оштрој конкуренцији позван за оба пројеката.
„Ми смо ову фазу успешно завршили, израдили пројектно техничку документацију и сада следи сложен поступак на изради комплетних предлога пројекта.  Очекују нас наставак ревитализације тврђаве са новим садржајима у области туризма као и инфраструктурно уређење и пренамена старе школе у Темској у модеран туристички објекат. Тврђава је неисцрпан извор нових пројектних идеја и на овај начин желимо да кроз очување културно-историјског идентитета унапредимо и туристички потенцијал ове локације. Што се тиче објекта у Темској, иницијатива постоји дуго и сада смо нашли модел да на овој локацији, добијемо концепт налик ономе који смо већ реализовали у селу Дојкинци. Ови пројекти су наставак иницијативе града за развој туризма кроз међусекторски приступ и одрживост започетих пројеката – нагласила је Ђошићева.

Партнери на пројектима су поред града Пирота , Музеј Понишавље, Дом културе и Туристичка организација Пирот док су прекогранични партнери са терторије општине Монтана, Правец и Вршец. Вредност пројеката је око милион еура а рок за подношење је 16. септембар 2024.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine