Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Општина Пирот реализује два значајна пројекта у оквиру Програма Exchange 4. Први пројекат, у који је укључен и град Ниш, носи назив „Имовина локалне самоуправе у процесима европских интеграција“. Према речима Горана Стаменовић, помоћника председника Општине за привреду, пројекат ће се највећим делом финансирати из средстава  Европске уније а односи се на управљање имовином локалних самоуправа.

 

-         Општина Пирот и град Ниш, као један велики центар, имају велике проблеме са уписом имовине у Катастар. Готово да не можемо да додјемо до података шта све припада Општини , односно граду. Резултат једног оваквог пројекта је да сакупимо све податке и да се направи база података имовине којом се располаже. На тај начин би се свим тим добрима лакше управљало у наредном периоду- каже Стаменовић.

Програмом руководи Делегација Европске уније у Републици Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина. Циљ пројекта је успостављање одрживог модела управљања имовином кроз дефинисање портфолија имовине и праћење функционалних финансијских резултата. Носилац и имплементатор пројекта је град Ниш, а партнер на пројекту је општина Пирот.

У оквиру грант шеме програма ЕУ Еxцханге 4 општина Пирот одабрана је, као једна од четири општине, за пружање стручне подршке у изради локалног енергетског плана. Наша општина добиће стручну подршку у изради Локалног енергетског плана. Сам план развоја енергетике утврдиће основне правце  развоја енергетике, стратешке циљеве и план њихове реализације.

-         То  значи да ће експерти које ће  финансирани  ЕУ  помоћи да на најсавременији начин и правилно присутпимо овом послу. Имаћемо координациони тим који ће са експертима ЕУ радити на изради овог документа. Овај стратешки документ сигурно ће допринети даљем развоју наше општине, напомиње Стаменовић.

Реализација пројеката треба да се заврши до марта 2015. године.

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine