Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Sednica je počela utvrdjivanjem kvoruma. Predsednik Skupštine Milan Popović objavio je da sednici prisustvuje 45 odbornika. Dr Žarko Todorović, odbornik grupe Najbolje za Pirot predložio je dopunu Dnevnog reda da se izjasne o raspisivanju referenduma o izgradnji derivacionih mini hidrocentrala. Dušan Mitić je takodje predložio dopunu Dnevnog reda šta se uradilo sa zaključkom o katastru malih hidroelektrana. Dimitrije Vidanović je takodje predložio dopunu Dnevnog reda pitajući zašto nisu dati odgovori na zahteve prisutnih na protestu “Ne za MHE”. Tražio je da Grad što pre donese odluke iz svoje nadležnosti! Milan Popović je odgovorio da nikada nije dobio u pismenoj formi zahteve.

Odbornici su odbili predlog Dr Žarka Todorovića sa 51. glasom, a usvojili predloge Dušana Mitića i Dimitrija Vidanovića za dopunu dnevnog reda.
Prihvaćena je i dopuna Dnevnog reda odbornika Koalicije za Pirot iz imovinsko pravne oblasti otudjenje gradjevinskog zemljišta u javnoj svojini  i donošenje odluke o visini naknade.

Slaviša Svilarov je rekao da je doneta odluka da se pristupi izmeni Prostornog plana Grada Pirota. Postupku izmene Prostornog plana pristupiće se tokom 2019. samim tim će se pristupiti i izmeni Katastra MHE.
Slaviša Svilarov je rekao da je doneta odluka da se pristupi izradi novog Prostornog plana Grada Pirota jer je u medjuvremenu menjan Zakon o planiranju i izgradnji i potrebne su značajne izmene postojećeg Plana tako da je celishodnije izraditi novi. Postupku izrade Prostornog plana pristupiće se tokom 2019. samim tim će se pristupiti i izmeni Katastra.


Dragan Minčić je predložio da se pošalje preporuka ministarstvima o izmeni katastra u Parku prirode jer, izmena prostornog plana Pirota tiče se prostora van Parka prirode.


Na reagovanje Dr Žarka Todorovića, predsednik Milan Popović je napomenuo da Gradska uprava može da reaguje samo u granicama svoje nadležnosti.
Dimitrije Vidanović je dostavio predloge za dopunu preporuke.

Predlog Dragana Minčića usvojilo je 49 odbornika.

Na početku rada po Dnevnom redu glasalo se o potvrdjivanje mandata odborniku. Usvojen je mandat  Zoranu Zlatkoviću iz Srpske napredne stranke.

Prva tema o kojoj se raspravljalo i odlučivalo bila je Usvajanje izveštaja o izvršenju Budžeta grada za period od 01.01.do 30.06.2018. Izvestilac o izvršenju Budžeta bila je Jagoda Šnele, načelnik Odeljenja za privredu i finansije.


Izveštaj o izvršenju Budžeta grada usvojio je 51 odbornik.

Odbornici su  potom razmatrali Izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” za 20117/2018. godinu i Plan rada Ustanove. Izvestila je Milka Colić, direktorka Ustanove.


U okviru teme o Predškolskoj ustanovi na dnevnom redu bila je Odluka o regresiranju troškova boravka i učešća korisnika u mesečnoj ekonomskoj ceni po detetu u PU “Čika Jova Zmaj”, odbornici su prihvatili dokumente Predškolske ustanove sa 43 glasa.

Izvestilac o Planu generalne regulacije “Pirot-sever” je Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove.


Ovo je sedmi plan detaljne regulacije, ostao je još jedan plan kako bi se generalni uzrbanistički plan upotpunio svim neophodnim planovima, rekao je Krstić. Plan je objavljen u lokalnom listu, bio je na javnom uvidu. Plan detaljne regulacije usvojila su 42 odbornika. Odluke iz imovinsko pravne oblasti usvojene su 51.glasom!

Odluka o davanju saglasnosti o otpisu potraživanja po osnovu javnih prihoda prema Društvu za održavanje zgrada d.o.o. Beograd.  Odbornici su prihvatili odluku sa 42 glasa.

Odluku  o davanju saglasnosti za otkup akcija emitenta Slobodne zone Pirot a.d. donelo je 40 odbornika, dva odbornika bila su protiv.

Odluka o izmeni osnivačkog akta JKP “Gradska toplana” usvoijena je takodje sa 40 glasova

Odbornici su sa 39 glasova dali saglasnost na izmenu Statuta Doma zdravlja Pirot. Izvestilac o ovoj temi bio je Dr Radovan Ilić.


Usvojena je i Odluka o obrazovanju Lokalnog koordinacionog tela za socijalno uključivanje Roma i Romkinja sa predlogom Gradskog veća za dopunu. I za ovu odluku glasao je 41 odbornik. 

Odbornici su posle postupka Komisije za sprovodjenje konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća Toplana i Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju, pošto su vd stanja istekla, glasali o izboru direktora. Sa 41 glasom za direktora Javnog preduzeća Toplana izabran je Bratislav Ćirić, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika.


Za direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju izabran je Slaviša Svilarov.


Na kraju sednice odbornici su glasali za novog člana Gradskog veća. Naime, pošto i zbog zauzetosti na poslu i privatnih obaveza nije u mogućnosti da odgovori zahtevima člana Gradskog veća, Miroljub Vidanović, direktor Poljoprivredne stručne službe, podneo je ostavku .

Od 56 odbornika, glasalo je 46, nevažećih listića nije bilo. Sa 43 glasa za novog člana Gradskog veća izabrana je Olja Petrović, član Srpske napredne stranke.

Izvor: Plusonline

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine