Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић данас је посетио Пирот. Разлог посете била је ранија донација Министарства вредна три милиона динара којом су набављени модерни рачунари за потребе Градске управе. Министра Ружића дочекали су градоначелник Пирота, Владан Васић и  заменик градоначелника Видојко Панајотовић, са сарадницима.

После састанка који је био затвореног типа, министру Ружићу је показан само један део рачунарске опреме која је набављена средствима Министарства.
Градоначелник Владан Васић је у изјави за медије истакао да је захваљујући овој донацији набављено 37 модерних “бренд нејм” рачунара, који ће значајно унапредити рад градске управе, превасходно у домену “Е-управе” посебно у области социјалне заштите и локалне пореске администрације.
Електронска размена података је веома важна за целу Србију, посебно радује податак да  током прошле године у 540.000 наврата није било потребе да грађанин узме неки папир или оде по документ већ је то радила сама управа преко нових регистара. Наш циљ је модернизација и професионилазација како државне управе тако и локалних самоуправа, рекао је министар Ружић и напоменуо да дигитализација није само техничко технолошки већ и друштвени процес.
Ружић је сарадњу Министарства на чијем је челу и Града Пирота оценио као изузетно конструктивну и коректну и изразио очекивање да ће тако наставити и у наредном периоду.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine