Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Током своје данашње посете Пироту министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић истакао је да ће Министарство уважити чињеницу да Пирот има рационалну градску управу, једну од ретких у Србији која има мањи број запослених од законом дозвољеног. Ружић је додао и да сарадња министарства на чијем је он челу са Градом Пиротом изузетно конструктивна и коректна.

 
- Желео бих да истакнем заиста конструктивну и коректну сарадњу са градском управом и градоначелником са министарством на чијем сам челу. Куповином рачунарске опреме мислим да смо управо на прагу онога што и јесте интенција Владе Србије да професионализујемо државну управу, да олакшамо грађанима да реализују све своје послове у управним стварима на много лакши, бржи и економичнији начин. Важно је да имате у виду да је у претходних годину и по дана у читавој Србији 540.000 наврата није било потребе да грађанин узме неки папир или оде по документ већ је то радила сама управа преко нових регистара и мислим да је та електронска размена података веома значајна. Завршили смо практично све матичне књиге и венчаних и умрлих и рођених. Све оне налазе се у националном Дата центру. Сада имамо јавну расправу о централном регистру становништва које ће објединити 11 најважнијих евиденција о сваком становнику Србије тако да више нећемо имати ситуацију да различите институције на различите начине приступа неким подацима већ ће то све бити унифицирано на једном месту и то је велики – крупан залогај у процесу дигитализације, која није само техничко-технолошки процес, већ и друштвени процес-казао је министар Ружић и додао да је за похвалу је градска управа у Пироту сада по запосленом има 1.3 рачунара.

Министар Ружић – Пирот има рационалну градску управу

- Свакако ћемо се трудити да имамо онај број запослених да сваки запослени има по један рачунар, имајући у виду да градска управа у Пироту има мањак запослених од законом дозвољеног. Ми жемо уважити ту чињеницу да сте рационални и да имате потребу да управа функционише на прави начин у интересу грађанки и грађана Пирота. Важно је да у Пирот дође још нека инвестиција, да стопу незапослености још више смањимо. Пироћанци су вредан народ и мислим да Пирот то заслужује-казао је министар Ружић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine