Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градска управа града Пирота је започела израду Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП) града Пирота за период 2019. -2023. године уз помоћ консултаната из „Аурора греен“ д.о.о. из Београда, предузећа за инжењеринг и консалтинг из области животне средине. Први састанак је одржан 26. новембра у свечаној сали Градске управе Пирот која је била препуна заинтересованих грађана.


У понедељак, 3. децембра у сали за састанке Градске управе Пирот консултанти су одржали семинар на тему „Методологија израде Локалног еколошког акционог плана за град Пирот“ учесници су били чланови радне групе за израду ЛЕАП-а града Пирота, рекла је у изјави за Портал Плусонлине Ана Петровић, координаторка радне групе. Чланови радне групе имали су прилику да се упознају са садржајем ЛЕАП-а, проценом стања животне средине, учествују у изради визије града, евидентирању еколошких проблема, рангирању приоритета приликом решавања еколошких проблема у Пироту. Такодје, чланови радне групе имају обавезу да доставе документацију и податке у виду званичних извештаја о тренутном стању свих параметара животне средине на основу којих ће консултанти изради ЛЕАП града Пирота.
Локални еколошки акциони план као стратешки документ разматраће проблеме на целокупној теритиорији града Пирота, те се позивају грађани да се укључе у израду овог плана кроз попуњавање анкете.
У оквиру израде плана расписан је и  конкурс у основним школама за избор најбољег цртежа који ће се наћи на насловној страни Локалног Еколошког Акционог Плана.
Циљ ЛЕАП-а је да аналитичким методама препозна актуелне проблеме у области животне средине на територији града и акционим планом усмери градске ресурсе ка решавању истих, као и ка изградњи капацитета за управљање променама од утицаја на квалитет животне средине и здравље становника Пирота у будућности.
Партиципативни карактер документа постићи ће се кроз низ активности намењених локалној заједници, који ће пратити процес израде ЛЕАП-а.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine