Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Стара војничка караула на изласку из Дојкинаца, једног од најудаљенијих старопланинских села у пиротском крају годинама је лежала напуштена на обали Дојкиначке реке и зарастала у коров. Препознајући значај овог објекта, на прагу недирнуте природе, управа Града Пирота је откупила објекат од Војске Србије и приступила његовој санацији. Захваљујући реализацији првог пројекта под називом „Потенцијал прекограничне сарадње као основа одрживог развоја“ реконструисана је некадашња Караула у селу Дојкинци.

Канцеларија за локални економски развој урадили је нови пројекат у оквиру Програма прекограничне сарадње и приступило се уредјењу платоа испред карауле, сада Планинарског дома у Дојкинцима. Данас је свечано означен завршетак пројекта.
Присутне је најпре поздравила координатор Пројекта “Заједничка прекогранична иницијатива за стварање еколошки здравог региона”, Наташа Стефановић.
Пројекат је реализован благовремено, а изводјач радова је било Градјевинско предузеће “Златко Јовановић”, рекла је укратко, Јована Тончић, асистент на пројекту.
Локална самоуправа наставља своје активности у циљу развоја туризма и равномерног развоја села и града, истакла је Слађана Манчић, помоћник градоначелника Пирота.
Према речима Братислава Златкова, директора Туристичке организације Пирот, Планинарски дом је заживео 2016. Године. Сада је уредјен дворишни простор, а у плану су додатне активности.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine