Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Крајем новембра, у скупштинској сали Градске управе одржан је састанак на коме је било речи о буџету за наредну годину. Присуствовали су сви буџетски корисници, директори јавних предузећа, образовних установа а све са циљем да буџет за наредну годину буде што је могуће боље скројен како би сва градска јавна предузећа и сви системи локалне самоуправе што боље функционисали током наредне године.


- Одвојили смо доста средстава за инвестиције, повећали ниво улагања у спорт и у медије, одвојили и задржали сва социјална давања за буџетске кориснике и пронаталитетне мере, стипендирање успешних ученика и спортиста, одвојили смо новац за социјалне категорије, повећање зарада у секторима где постоји могућност за повећање зарада-казао је Васић и додао да је предвиђена висина будета милијарду и 682 милиона динара а буџет за 2018. годину је био милијарду 747 милиона динара. Буџет је мањи из неколико разлога. Најпре, пратили смо реализацију буџета током целе ове године и желимо да планирамо што је могуће реалније. Друго, у 2019. годину ћемо имати смањен повраћај средстава из ЕУ за пројекте које смо реализовали.
Пројекти ЕУ се реализују тако што најпре имате претфинансирање из градског буџета, а када се пројекат заврши након контрола и провера тај износ ЕУ враћа у градски буџет. По овом основу имаћемо негде око 60 милиона динара мање и то је можда највећи разлог што је буџет мањи. Такође, гледали смо приходе од пореза на зараде, прихода од продаје имовине. Ту смо нешто смањили и привели реалнијој стопи. Треба имати на уму да ћемо имати и вишак средстава. О томе ћемо расправљати у фебруару или марту 2019. годину а то је износ реда величине 300 милиона динара. Укупан буџет бити на нивоу, можда и нешто већи него 2018. године. Најважније је да ћемо омогућити буџетских корисницима несметано функционисање и задовољавање свих његових потреба-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine