Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа. Тема коју су већници разматрали била је Утврђивање предлога Одлуке о буџету града Пирота за 2019. годину и Кадровског плана Градске управе, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва града Пирота за 2019. годину. Известилац је начелник Одељења за привреду и финансије, Јагода Шнеле. Буџет за наредну годину пројектован је у висини од око милијарду и седамсто милиона динара. Већници су једногласно дали сагласност на предлог Буџета и послали одборницима на усвајање.


Градоначелник Владан Васић каже да су и овај Буџет припремили у широкој дискусији са помоћницима, свим људима који прате Буџет, али и са корисницима. Сагледавајући предлоге и захтеве месних зајендица и одборника, а полазећи од тога и колико ће приходовати, настојали су да Буџет пројектују реално, објаснио је Васић и додао да ће већ у фебруару или марту говорити о ребалансу.


Буџетом за следећу година предвиђено је повећање за спорт, културу, медије, локални економски развој и инвестиције. Градоначелник Васић истиче да је планирано око 170 милиона динара за инвестиције, биће пренетих средстава за сређивање неколико улица у граду, а имаће и пројекте које ће финансирати из програма прекограничне сарадње и уз подршку разних министарстава.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine