Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој седници Градске скупштине огромном већином усвојен је буџет за наредну годину из кога ће за инфраструктуру бити издвојено чак три милиона евра. Градоначелник Васић по завршетку седнице казао је да буџет има веома јаку инвестициону компоненту а биће повећања и на осталим позицијама попут социјалних давања, затим издвајања за културу, образовање, медије…

Градоначелник Пирота мр Владан Васић захвалио се свим одборницима који су подржали буџет и казао да је буџет за наредну годину планиран тако да задовољава све потребе буџетских корисника уз снажну компоненту инвестиција.

- Повећана су благо давања и за социјалу, спорт, медије и разна друга давања. Да подсетим да ми имамо читав низ мера и давања којих раније није било и која не постоје у многим локалним самоуправама. Реч је о издвајањима за прво дете, незапослене мајке, самохране мајке, дете које живи на селу, студентске и спортске стипендије и тако даље-казао је Васић.
Председник Градске скупштине Милан Поповић казао је да је буџет за 2019. годину и развојни и социјални а веома важна одлика је да је буџет планиран реално, из реалних извора, нагласио је Поповић.

Одборници СНС подржали су буџет и ове године.

- Ми смо задовољни предложеним програмима. Истакао бих задовољство издвајањима у домену здравства попут издвајања 3.5 милиона динара за набавку ортопана, апарата за снимање вилица намењеног Стоматолошкој служби Дома здравља, као и издвајање десет милиона динара за израду пројектне документације за комплетну реконструкцију Опште болнице. Тиме ће се створити могућност за радове вредне од око милијарду и по динара средствима Владе Србије односно Канцеларије за јавна улагања-казао је др Сава Ранчић из Оборничке групе СНС-а у Пироту.
Љубомир Стојановић, одборник СНС-а казао је да је Државна ревизорска институција данас доделила значајно признање Граду Пироту – за најбоље пројектовани буџет за 2017. годину. По његовим речима, тај буџет подржала је својевремено и Одборничка група СНС-а а све то је доказ да се средства у градском буџету добро пројектују и још боље реализују.

За усвајање буџета нису гласали једино одборници Пиротске нове снаге и Покрета “Најбоље за Пирот”.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine