Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Представници града Пирота и чланови Радне групе који су учествовали у изради Локалног акционог плана у мигрантској кризи у осигуравању јавног здравља на територији града Пирота, посетили су од 11. до 13. децембра локалне власти и здравствене установе у граду Измиру у Турској. Град Пирот је један од три града, поред Шида и Врања, који су први у Србији израдили нацрт овог документа у Србији.


Чланови пиротског Радног тима, Бојан Рандјеловић, помоћник градоначелника за ванпривреду, Сретен Савов, члан Градског већа, др Радован Илић, директор Дома здравља и др Елизабета Алексић, директорка Завода за јавно здравље израдили су Локални акциони план у мигрантској кризи у октобру.  Документ је преведен на енглески, и из средишта Светске здравствене организације у Копенхагену, где је био на увид, оцењен је врло позитивно.
Ова студијска посета је интегрални део програма подршке ЕУ у управљању миграцијама у Србији, односно пројекта “Отворене заједнице-успешне заједнице” који реализују агенције Уједињених нација, Програм за развој Уједињених нација (УНДП) , Интернационална организација за миграције (ИОМ) , Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), и Светска здравствена организација (WХО), која је уједно и реализовала ову студијски посету, рекао је у изјави за Портал Плусонлине, Бојан Рандјеловић, помоћник градоначелника и члан Радног тима.
Радионица која је претходила студијској посети и сама студијска посета у Турској обезбедиле су корисне информације за финализирање Локалних акционих планова деловања у мигрантској кризи ради осигуравања јавног здравља миграната и локалног становништва.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine