Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сали Скупштине града одржана је трибина “Васпитни налози у заједници” коју организују Град Пирот, Центар за социјални рад, Полицијска управа и Више Јавно Тужилаштво уз подршку Центра за социјално превентивне активности Григ и Уницеф-а. Трибини су поред представника наведених институција присуствовали и представници школа. Испред Градске управе присутнима се обратила Милица Голубовић, помоћник градоначелника за ванпривреду. Она је истакла да је циљ пројекта, у оквиру којег се одржава трибина, да се унапреди рад са малолетницима, извршиоцима кривичних дела кроз реализацију васпитних налога.


О васпитним налозима и правном оквиру, када су починиоци кривичних дела малолетници, говорио је Нинослав Манић из Вишег Јавног Тужилаштва у Пироту.
Марија Васић, директорка Центра за социјални рад, истакла је овом приликом да су добром сарадњом свих инстуција која се баве овим проблемом постигли напредак у доношењу одређених одлука које ће се тицати заштите малолетних лица. Центар за социјални рад има улогу повезивања свих инстуција, пружа саветодавну, психо – социјалну подршку и предлаже одређене мере Тужилаштву које даље изриче одређене васпитне налоге, рекла је Васић.
Марјан Савић из Полицијске управе Пирот говорио је о поступању полиције према малолетним лицима након доношења Закона о малолетним починиоцима кривичних дела из 2006. године. Савић каже да је тај закон из корена променио поступање полиције према малолетнм лицима.
После званичних обраћања потписан је споразум о сарадњи између Центра за социјални рад и Црвеног крста у Пироту, ЈП „Комуналац“ и Спортског центра Пирот.
Уговор ће омогућити да се васпитни налози реализују у Спортском центру, Црвеном крсту и Комуналцу, а које ће реализовати Центар за социјални рад и односи се на друштвено корисни рад малолетних лица која су починила кривично дело.
Касније је емитован филм о вршњачком насиљу и отворена дискусија.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine